sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Rare Exports (FIN) 2010

Ensimmäinen elokuva, jonka arvostelen on Rare exports. Elokuva on pyörinyt teattereissa jo n. kk, mutta kävin sen vasta tänä vkl katsomassa.

Rare Exports sijoittuu suomen lappiin, korvatunturin lähimaastoon ja on vähemmän perinteikäs joulutarina. Elokuvassa Joulupukki kuvataan hyvinkin erilaisena, mitä olemme tottuneet näkemään tai kuulemaan. Joulupukki on "paha" joka tulee jouluna rankaisemaan tuhmia lapsia.

Varsinainen päähenkilö on nuori Pietari (Onni Tommila), joka asuu isänsä (Jorma Tommila) kanssa kahden lähellä Korvatunturia. Elokuva käynnistyy kohtauksesta, jossa korvatunturilla tehdään kaivauksia ja syvältä maan alta löytyy sahanpurua joka kielii vanhasta legendasta. Tästä saa alkunsa hyvin epätavallinen joulutarina.Elokuvassa on paljon huumoria, mutta samalla myös syvällisempi isä - poika tarina. Hauskoja kohtia on läpi elokuvan, eikä missään kohtaa tule tylsää tai pitkäveteistä kohtaa. Elokuvan uudelleen katsomis kynnys on melko matala, joten jos ei elokuviin kerkeä katsomaan, on DVD hankkimisen arvoinen.

En suosittele perheen pienimmille, sillä elokuvassa on muutama hieman pelottavampi kohtaus, sekä elokuvassa näkyy verta jonkin verran.

Humoristinen, hyvinkin erilainen ja juuri sopivan mittainen elokuva. Tälläisiä kotimaisia elokuvia soisi tulevan enemmänkin. Suosittelen! (jos et usko joulupukkiin, muuten fantasiasi romuttuu)


Näyttelijät: Ilmari Järvenpää, Jorma Tommila, Onni Tommila, Tommi Korpela
Genre: Fantasia
Ohjaus: Jalmari Helander
Käsikirjoitus: Jalmari Helander
Valmistusvuosi: 2010
Ikäraja: 13
Kesto: 85 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti