sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Sanctum (USA/Australia) 2011

Sukeltajamestari Frank McGuire (Richard Roxburgh) on sukeltajaryhmineen tutkinut Etelämerellä sijaitsevaa Esa’alan luolastoa jo kuukausien ajan. Luolasto on maailman suurimpia ja vaikeakulkuisimpia ja paikoin täysin tuntematonta.

Tämä on lähtökohta tälle 3D-seikkailulle, joka johdattaa katsojan kohti tuntematonta luolastoa. Luolasto on vain osittain kartoitettu, joten sieltä pois pääsystä ei ole täyttä varmuutta, kun trooppinen myrsky iskee ja pakottaa tutkijat kohti tuntematonta. 3D-kohtaukset ovat näyttäviä ja niitä on ripoteltu onnistuneesti pitkin elokuvaa.



Elokuvaan kuuluu myös isä ja poika suhteen setvimistä, kun Josh (Rhys Wakefield) syyttää isäänsä itsekkäästä projektista ja perheen rikkomisesta. Uloskäyntiä etsiessä isä saa kuitenkin tilaisuuden selittää, miksi asiat ovat niinkuin ovat. Elokuvan loppu on ehkä hieman yllätyksellinen, vaikka ei mitään huimaa loppuhuipennusta tarjoakkaan. Elokuva ei sovellu kaikkein heikkohermoisimmille, muutaman hieman "raaemman" kohtauksen takia. Katsomisen arvoinen 3D-seikkailu, vaikka dialogi onkin hieman tönkköä paikoitellen. Uudelleenkin tämän elokuvan voisi katsoa.

Näyttelijät: Alice Parkinson, Ioan Gruffudd, Rhys Wakefield, Richard Roxburgh
Genre: Toiminta, Trilleri
Ohjaaja: Alister Grierson
Käsikirjoitus: Andrew Wight, John Garvin
Valmistusvuosi: 2011
Ikäraja: K-15
Pituus: 109 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti