lauantai 11. kesäkuuta 2011

Fast Five (2011) USA

Kymmenen vuoden sisään tämä on jo viides Fast and Furious elokuva, joten hidastumisen merkkejä ei ole havaittavissa. Fast & Furious 5 jatkuu siitä, mihin edellinen elokuva päättyi. Dominic Toretto (Vin Diesel) on matkalla vankilaan istumaan 25 vuoden tuomiotaan, mutta entinen FBI-agentti Brian O’Conner (Paul Walker) ja sisarensa Mia (Jordana Brewster) ovat asiasta eri mieltä.

Matka käy Rio de Janeiron rähjäisiin slummeihin, missä he ryöstävät pari paikalliselle huumeparonille, Reyesille (Joaquim de Almeida) kuuluvaa luksusautoa ja päätyvät tämän suurennuslasin alle.



On mukavaa, että elokuva jatkuu siitä mihin edellinen osa päättyi, sillä tämä luo luonnollisen jatkumon elokuvalle. Tätä avittaa myös se, että leffassa nähdään hahmoja kaikista aikaisemmista elokuvista. Hienoja autoja ja aikaisemmista osista tuttua Dom:n ja Brian:n välistä "veljellistä" naljailua on myös mukana, joten pelkkää kaahailua ja toimintaa ei ole luvassa. Huumoriakin on ripoteltu sopivasti mukaan, keventämään leffaa.



Todellakin katsomisen arvoinen elokuva, vaikka autot ei niinkään kiinnostaisi, tämä leffa tarjoaa paljon muutakin, mm. aimo annoksen huumoria. Suosittelen tosin katsomaan ensin osat 1, 2 ja 4 jos haluaa päästä selville kaikista roolihahmoista.

Näyttelijät: Dwayne Johnson, Jordana Brewster, Paul Walker, Vin Diesel
Genre: Toiminta
Ohjaaja: Justin Lin
Käsikirjoitus: Chris Morgan
Valmistusvuosi: 2011
Ikäraja: 13
Pituus: 132 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti