tiistai 31. toukokuuta 2011

Salasana swordfish (2001) USA

John Travolta esittää sikarikasta ja törkyröyhkeää suurrikollista Gabriel Shearia, joka tavoittelee huippupottia supervartioidusta pankista. Ongelmaa ratkomaan kutsutaan hakkeroinnista koneenkäyttökieltoon tuomittu Stanley Jobson (Hugh Jackman), joka on entinen maailman paras hakkeri, mutta usean vankilassa vietetyn vuoden takia hieman ruosteessa. Hänen päämotiivinsa lähteä mukaan on rahantarve huoltajuuskiistaan pikkutyttärestä.



Elokuvassa on mukana myös Ginger (Halle Berry), joka vilauttaa sukkanauhojaan aina tarpeen tullen ja vilahtaa siellä yhdessä kohtaa myös hänen rintavarustuksensa. Berryn kohtaukset elokuvassa jäävät melko vähälle kylläkin. Elokuvassa on kokoajan sopiva rytmi, eikä tylsää tai pitkäveteistä kohtaa pääse syntymään. Travolta ja Jackman hoitavat molemmat roolinsa hyvin uskottavasti.



Leffana mielenkiintoinen ja uskottavasti tehty. Näyttelijät toimivat rooleissaan uskottavasti ja elokuvana "viihdyttävää" katseltavaa. Joillekkin leffa uppoaa hyvin ja toisille ei varmasti mitenkään, joten suosittelen, jos pidät toiminnasta tai jommasta kummasta päänäyttelijästä.

Näyttelijät: Don Cheadle, Halle Berry, Hugh Jackman, John Travolta
Genre: Toiminta, Trilleri
Ohjaaja: Dominic Sena
Käsikirjoitus: Skip Woods
Valmistusvuosi: 2001
Ikäraja: K-15
Pituus: 95 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti