keskiviikko 11. toukokuuta 2011

The Town (2010) USA

The Town sijoittuu Bostoniin ja on hyvin perinteinen pankkiryöstöelokuva. Aihe ja kaupunki sopii hyvin yhteen, sillä aikanaan Bostonissa ryöstettiin jopa 300 pankkia vuodessa. Charlestownin kaupunginosassa rikollisuus periytyy sukupolvelta toiselle ja siellä asuu myös Doug MacRay (Ben Affleck). Entinen jääkiekon huippulupaus ja irlantilainen ammattirikollinen suunnittelee pankki- ja arvokuljetusryöstöjä. Elokuvan alkukohtauksen aikana tulee hyvin ilmi eri roolihahmojen luonteet. Doug on rauhallinen ja ryhmän aivot, kun puolestaa liigaan kuuluva lapsuudenystävä Jem (Jeremy Renner) käyttäytyy lyhytjänteisesti ja harkitsemattomasti.



Ensimmäisen ryöstön jälkeen tulee pitkä jakso, jossa Doug ja ryöstetyn pankin johtajan Claire Keeseyn (Rebecca Hall) tutustuvat toisiinsa ja Doug alkaa rakastumaan ryöstössä otettuun pankkivankiin. Myöhemmin elokuvassa he alkavat suunnittelemaan lähtöä Charlestowni:sta ja koko Bostonista. Matkaan tulee kuitenkin mutta, kun Claire saa tietää Doug:n olleen osallisena pankkiryöstöön ja hänen kaappaamiseen. Doug pakotetaan myös yhteen viimeiseen suureen keikkaan.



Elokuvana ihan mielenkiintoinen ja hyvällä tapaa perinteinen ryöstöelokuva, yhtä ylipitkää kohtausta lukuunottamatta. Toimintakohtaukset on kuvattu ja näytelty erittäin hyvin. Uudelleen ei kyllä tarvitse katsoa hetkeen, joten omaan kirjahyllyyn tuskin tulee päätymään.

Näyttelijät: Ben Affleck, Chris Cooper, Jeremy Renner, Jon Hamm, Rebecca Hall
Genre: Draama, Toiminta
Ohjaaja: Ben Affleck
Käsikirjoitus: Aaron Stockard, Ben Affleck, Peter Craig
Valmistusvuosi: 2010
Ikäraja: K-15
Pituus: 127 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti