perjantai 6. toukokuuta 2011

Unstoppable – Pysäyttämätön (USA) 2010

"Ohiossa muun muassa fenolia ja maalia kuljettanut tavarajuna kulki vuonna 2001 miehittämättömänä yli sadan kilometrin matkan ennen kuin se saatiin pysäytettyä. Suurimmillaan junan nopeus nousi yli 75 kilometriin tunnissa." Tämäm tositapahtuman perustalle Unstoppable elokuva on löyhästi rakennettu. Juna joka on lähes kilometrin pitkä ja jonka lempinimi on The Beast tai 777, uhkaa vyöryä vaarallisessa lastissaan kaupunkiin ja tuhota sen. Tässä on alkuasetelma leffalle.



Chris Pine (Star Trek) on Will, joka on juuri aloittamassa uraansa veturinkuljettajana ja hän saa parikseen 28 vuotta junia kuljettaneen Frank:n (Denzel Washington). He ovat se parivaljakko, joka loppupeleissä alkaa metsästämään karannutta junaa ja koittavat pysäyttää sen. Elokuvalla on perinteinen ennalta arvattava lopputulos. Hollywood tyyliin oikeita tapahtumia on hieman suurennettu elokuvaan sopivaksi ja taustalle on saatu pieni tarina eläköityvästä veturinkuljettajasta, sekä rikkinäisen perheen omaavasta Will:stä.



Ennalta arvattavasta lopputuloksesta huolimatta, on elokuvasta saatu katsomisenarvoinen toiminta pläjäys, joka pitää katseen kokoajan kiinni ruudussa. Tehokas musiikin käyttö tuo vielä ison plussan. Katsomisen arvoinen ehdottomasti.

Näyttelijät: Chris Pine, Denzel Washington, Ethan Suplee, Jessy Schram, Rosario Dawson
Genre: Toiminta
Ohjaaja: Tony Scott
Käsikirjoitus: Mark Bomback
Valmistusvuosi: 2010
Ikäraja: 11
Pituus: 104 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti