sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Salt (2010) USA

CIA-agentti Evelyn Salt (Angelina Jolie)on CIA agentti, joka saa kuulusteltavakseen venäläisen loikkarin (Daniel Olbrychski). Vassily Orloviksi esittäytyvä mies tekee hurjan syytteen, ja väittää Saltia venäläismyyräksi. Kun Salt joutuu epäilyjen kohteeksi, on tämän paettava. Agentit Winter (Liev Schreiber) ja Peabody (Chiwetel Ejiofor) lähtevät tämän perään. Saltin on Orlovin puheiden mukaan määrä surmata Venäjän presidentti, joka on New Yorkissa vierailulla, ja täten lietsoa sotaa suurvaltojen välillä. Tämän väitöksen ympärille koko elokuva rakentuu. Saman tyylisiä agentti elokuviahan on jo maailma pullollaan, mutta ainahan yksi uusi mahtuu mukaan, etenkin kun se on näinkin hyvin tehty.



Elokuvan roolitukset ovat onnistuneet ja elokuva vaikuttaa muutenkin uskottavalta ja saa miettimään voisiko tälläinen olla oikeasti mahdollista. Elokuvasta löytyy paljon toimintaa, mutta myös rauhallisempia hetkiä, jolloin paneudutaan takautuvasti Salt:n lapsuuteen ja Salt:n aviomiehen, hämähäkkitutkija Mike Krausen (August Diehl) elämään ja menneisyyteen.



Elokuvana perus agenttijännäri, joka ei sillä saralla tarjoa mitään uutta tai mullistavaa. Elokuvan ideakin on vanha, mutta silti tähän versioon on saatu jotain sellaista mukaan, joka saa ainakin minut katsomaan elokuvan myöhemmin vielä uudelleen. Ei niitä parhaita agentti leffoja, mutta keskivertoa paljon parempi. Suosittelen ainakin kaikille Angelina Jolie faneille ja agentti leffoista pitäville.

Näyttelijät: Angelina Jolie, August Diehl, Chiwetel Ejiofor, Liev Schreiber
Genre: Trilleri
Ohjaaja: Phillip Noyce
Käsikirjoitus: Kurt Wimmer
Valmistusvuosi: 2010
Ikäraja: K-15
Pituus: 101 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti